Η FARFISA (Fabbriche Riunite di Fisarmoniche) ιδρύθηκε το 1946 από την συγχώνευση 3 εταιριών ως κατασκευή φυσαρμόνικας  και ακορντεόν.
Στα τέλη δεκαετίας του 50 αρχίσει να σχεδιάζει και να κατασκευάζει φωνοκιβώτια (πικάπ).
Στις αρχές του 60 πρωτοπόρες μελέτες για  ηλεκτρονικές συσκευές  κατέστησαν την Farfisa την πρώτη εταιρεία στον κόσμο μαζικής παραγωγής ηλεκτρονικών οργάνων με 1800 εργαζόμενους. Τα προϊόντα τους θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ροκ εποχή με πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες να τα χρησιμοποιούν (Pink Floyd, Led Zeppelin, the Doors, Genesis, Frank Zappa, Elton John κ.α.).
Το 1967  βρίσκεται  μεταξύ των πρώτων εταιρειών που σχεδιάζουν και αναπτύσσουν τα πρώτα συστήματα θυροτηλεφώνων στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Τεχνολογική υπεροχή της FARFISA

Ασύρματη επικοινωνία MyCOM

Η εξωτερική μονάδα σειράς ALBA και ένα τροφοδοτικό είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σύστημα επικοινωνίας, χωρίς καλωδίωση.
Είναι εύκολη στην εγκατάσταση και στον προγραμματισμό και για την λειτουργία της είναι απαραίτητη μία κάρτα SIM (nano).
Καλύπτει από 1 έως 68 κλήσεις με συμβατικά μπουτόν και 200 χρήστες με χρήση πληκτρολογίου.
Κάθε μπουτόν μπορεί να κάνει κλήση σε 3 διαφορετικούς αριθμούς διαδοχικά (κινητά – σταθερά).
Ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να ελέγξει, είτε τοπικά είτε απομακρυσμένα, δύο διαφορετικές εισόδους ή εξόδους.
Έχει εφαρμογές σε Εθνικές οδούς, Camping, Λιμάνια, Δασικές περιοχές, Φαρμακεία, Ιατρεία και Κλινικές, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, Γραφεία, Parking, Αρχαιολογικούς χώρους, Τουριστικά σημεία πληροφοριών, κλπ.

Δικτυακή επικοινωνία (TCP/IP & VOIP)

Απόκριση εικόνας ομιλίας

Το σύστημα επιτρέπει να πραγματοποιούνται κλήσεις από την μπουτονιέρα και ο χρήστης μπορεί να απαντήσει, να λάβει την εικόνα του επισκέπτη σε πραγματικό χρόνο, να αρχίσει την συνομιλία, να ανοίξει την πόρτα, ακόμη και από απομακρυσμένες τοποθεσίες μέσω κινητού ή σταθερού τηλεφώνου (VOIP).

Έλεγχος πρόσβασης

 Άνοιγμα πόρτας με κωδικό μέσω μιας επιλεγμένης από το χρήστη ακολουθίας πλήκτρων (π.χ. από κινητό, PC, συσκευές VOIP).

Παρακολούθηση καμερών

Η λειτουργία CCTV του ZHeroIP επιτρέπει τη μόνιμη (π.χ. 8 ώρες συνεχώς) παρακολούθηση του σήματος βίντεο σε real time που προέρχεται από την μπουτονιέρα ή άλλες κάμερες IP.

Εφαρμογές

Κτίρια, Γραφεία, Βίλες, Βιομηχανία

Ψηφιακό σύστημα 2 καλωδίων DUO SYSTEM

Απαιτεί τη χρήση 2 μόνο μη πολωμένων απλών καλωδίων για τη λειτουργία του συστήματος.
Έχει την δυνατότητα κάλυψης μεγάλου αριθμού εξωτερικών και εσωτερικών σταθμών (μπουτονιέρες-οθόνες-θυροτηλέφωνα) ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις.
Έχει την δυνατότητα σύνδεσης με πύλη IP, που μας δίνει απομακρυσμένη  διαχείριση του συστήματος ανεξάρτητα από τον εσωτερικό σταθμό (οθόνη ή τηλέφωνο) που χρησιμοποιείται.
Δίνει επίσης την δυνατότητα  σύνδεσης με εξωτερικές κάμερες,  με σταθερή τηλεφωνία και με αυτοματισμούς (ρελέ εντολών).
Δυνατότητα προσθήκης Ψηφιακού θυρωρείου.

Ρύθμιση της πύλης GW2IP

Εξωτερικοί Σταθμοί - Μπουτονιέρες

Η Agorà είναι η νέα κομψή και στιβαρή μπουτονιέρα με λεπτό σχήμα. Αυτή η κατηγορία μπουτονιέρας σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί λίγα τυποποιημένα στοιχεία και να δημιουργεί ευέλικτες λύσεις.
Επίτοιχη τοποθέτηση με πολύ χαμηλό προφίλ, ώστε να προεξέχει οριακά από τον τοίχο. Ακόμα και σε πλάτος είναι στενότερη, με έγχρωμη κάμερα, μικρό φακό και πρόσοψη από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Η ετικέτα για τα ονόματα φωτίζεται από ένα ελαφρώς μπλε χρώμα ώστε να είναι ευδιάκριτη ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.
Η Agorà μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα μόνιτορ της Farfisa από τα αναλογικά συστήματα έως και τα ψηφιακά συστήματα.
Η σειρά Profilo είναι μοντέρνου σχεδιασμού και πολύ αξιόπιστη.
Οι μονάδες αποτελούνται από πλάκες αλουμινίου και μπουτόν από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ οι θήκες για τα ονόματα φωτίζονται εσωτερικά με πράσινο φως.
Χάρη στη μεγάλη βελτιστοποίηση στις διαστάσεις της κάθε μονάδας, είναι ιδιαιτέρως κατάλληλες για όλα τα συστήματα σε στενούς χώρους.
Η σειρά περιλαμβάνει μονά ή διπλά πλήκτρα κλήσης, πληκτρολόγια ή καρτοαναγνώστες πρόσβασης και δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης μεγάλου αριθμού χρηστών.
Η Profilo είναι διαθέσιμη για όλα τα αναλογικά και ψηφιακά συστήματα της FARFISA.
Δυνατή κατασκευή, αξιοπιστία και κομψότητα είναι οι λέξεις κλειδιά για το σύγχρονο αντιβανδαλιστικό σύστημα εξώθυρας (μπουτονιέρας).
Η Matrix έχει σχεδιαστεί ώστε να αντέχει σε εξωγενείς κινδύνους και την εισροή νερού. Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά εγγυώνται βαθμό προστασίας IP45 σε συμπαγή αντικείμενα και ΙΚ09 ενάντια σε χτυπήματα.
Τα πλαίσια είναι διαθέσιμα στο χρώμα του τιτανίου γυαλιστερά, συνδυάζοντας την κομψότητα με την μεγάλη διάρκεια ζωής. Τόσο το μπροστινό πλαίσιο όσο και τα πλήκτρα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα πλήκτρα κλίσης φωτίζονται με πράσινο LED για καλύτερη αναγνωσιμότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Χάρη στο σχεδιασμό της μπορούν να δημιουργηθούν μπουτονιέρες θυροτηλεόρασης και θυροτηλεφώνου σε οριζόντια γραμμή διάταξης. Η σειρά ολοκληρώνεται με πλαίσια χυτού αλουμινίου και διατίθεται τόσο σε επίτοιχη όσο και σε χωνευτή έκδοση.
Η Matrix μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα συστήματα της Farfisa ακόμα και με το Duo με ψηφιακό πληκτρολόγιο ή συμβατικό τρόπο κλήσης (κουμπιά-μπουτόν).
Η ALBA συνδυάζει την απλότητα και τις μοντέρνες γραμμές.
Ο ευρυγώνιος φακός της δίνει την δυνατότητα ευκρινούς αναγνώρισης προσώπων, ακόμη και σε πολύ κοντινή απόσταση από την κάμερα. Έχει διπλά μπουτόν για εξοικονόμηση χώρου και ένδειξη LED κατά την έναρξη της συνομιλίας και το άνοιγμα της πόρτας.
Σχεδιασμένη, εξελιγμένη και παραγόμενη εξ’ ολοκλήρου στην Ιταλία, η Alba ξεχωρίζει για τον υψηλού επιπέδου σχεδιασμό της.
Η ευελιξία συναρμολόγησης, σε συνδυασμό με ένα σώμα που αποτελείται από ανοδιωμένο αλουμίνιο με ματ φινίρισμα και βαθμό στεγανότητας IP55, δίνουν την αίσθηση της αντοχής και της αξιοπιστίας σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η απόλυτα ορθολογική χρήση των υλικών οδήγησαν στην ενσωμάτωση κρυφών δομικών στοιχείων, όπως είναι το κρυμμένο ηχείο στο μηχανισμό της κάμερας και το μικρόφωνο στο κάτω μέρος, το οποίο δεν είναι ορατό.
Η ALBA είναι μια ισχυρή κι εκλεπτυσμένη παρουσία, που διατηρεί μια προηγμένη τεχνολογική καρδιά, συμβατή με όλες τις θυροτηλεοράσεις και μπουτονιέρες Farfisa.
Η SOLVO είναι μια ενιαία, συμπαγής μονάδα, μεγέθους μόλις 306 x 170 x 60 mm, στιβαρή και πρακτική που σχεδιάστηκε με σκοπό να εξυπηρετεί ακόμη και μεγάλες κατοικίες και πολυκατοικίες.
Η εξωτερική αυτή μπουτονιέρα είναι ταυτόχρονα σύγχρονη και αξιόπιστη, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 20.000 χρήστες χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα εξαρτήματα – η μονάδα τροφοδοτείται απευθείας από το καλώδιο BUS.
Η μπροστινή πλάκα από χάλυβα είναι ασφαλισμένη με βίδες ασφαλείας TORX, το πάνελ έχει πλήκτρα με οπίσθιο φωτισμό και διαθέτει ενδεικτικές λυχνίες LED, ενώ η κάμερα είναι έγχρωμη και διαθέτει φακό ευρείας γωνίας.
Η αναζήτηση ενός χρήστη στον κατάλογο είναι γρήγορη και εύκολη, με πρόσβαση μέσω κωδικού ορισμένου από τον ίδιο τον χρήστη. Έχει άμεση αναφορά της τρέχουσας κατάστασης εισόδου από το μόνιτορ, ο προγραμματισμός δεδομένων χρήστη γίνεται μέσω PC / USB και έχει και ενσωματωμένο ρελε πολλαπλών λειτουργιών.

Εσωτερικοί Σταθμοί - Θυροτηλεοράσεις

Αναλογικές συσκευές

Η Exhito είναι το όνομα της θυροτηλεόρασης η οποία έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένει κάποιος από μια οθόνη με υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και δυνατά χαρακτηριστικά σχεδιασμού. Ξεχωρίζει από το διακριτικό της σχεδιαστικό αποτύπωμα και την ανθεκτική κατασκευή της.
Η Exhito εγγυάται έναν μεγάλο αριθμό λειτουργιών μέσω των 7 πλήκτρων που έχει για αυτόματη ενεργοποίηση και άνοιγμα της πόρτας και τα 5 πλήκτρα για την ενδοεπικοινωνία, την σίγαση κλπ. Η οθόνη είναι σε λευκό χρώμα και το πλαίσιο γύρω από την 4” LCD έγχρωμη οθόνη μπορεί εύκολα να αλλάξει από γκρι σε πράσινο, μπλε και μεταλλικό γκρι ώστε να ταιριάζει με την εσωτερική διακόσμηση της οικίας σας.
Η Exhito είναι η λύση για όλων των απαιτήσεων συστήματα (ακόμα και για εγκαταστάσεις με ενδοεπικοινωνία), από τα συστήματα συμβατικής καλωδίωσης (7+1 με ομοαξωνικό), τα συστήματα απλών καλωδίων (4+1) έως και τα ψηφιακά συστήματα DUO.
Στην απλή της έκδοση η EXHITO διατίθεται με 3 πλήκτρα για άνοιγμα πόρτας, ενεργοποίηση εικόνας και 1 πλήκτρο για επιπλέον χρήση.

Ψηφιακές συσκευές

Η ZHERO είναι η νέα οθόνη με την αισθητική του μέλλοντος.
Γυάλινη επιφάνεια και οθόνη 4.0″. Οι ρυθμίσεις για την ένταση, η αλλαγή ήχου και της χρονικής διάρκειας κλήσης, καθώς και τα 2 επιπλέον μπουτόν για αυτοματισμούς και ενδοεπικοινωνία, καθιστούν τη ZHERO άκρως λειτουργική.
Μικρής διάστασης (123 x 168 x 29 mm), θυροτηλεόραση με χειρισμό “ανοιχτής ακρόασης”, με ένα απλό και πρακτικό σύστημα εξωτερικής τοποθέτησης (με μεταλλική βάση).
Οι βασικές λειτουργίες που η ZHERO εγγυάται είναι: ενεργοποίηση κλήσης, πόρτας, απενεργοποίηση ήχου κλήσης, αυτόματη ενεργοποίηση εικόνας, ενδοεπικοινωνία, διαχείριση ενεργοποιητών (ρελέ εντολών).
Στην πλέον εξελιγμένη της έκδοση η οθόνη είναι 3,5″ με στερεοφωνικό ήχο κλήσης και πλήκτρα αφής. Τα γραφήματα και η χρήση μενού OSD της οθόνης δίνουν την δυνατότητα περισσότερων λειτουργιών στην ενδοεπικοινωνία και τους αυτοματισμούς που μπορεί να δημιουργήσει ο χρήστης.

Ψηφιακές συσκευές

H σειρά SETTE συνδυάζει χαρακτηριστικά εξαιρετικής λειτουργικότητας και αισθητικής.
Φέρει οθόνη 7΄΄ με διαμόρφωση 16:9 και η κατανάλωσή της σε ενέργεια είναι πολύ χαμηλή (stand-by: 8 mA – operating: 230 mA).
Διαθέτει Μενού OSD, πλήκτρα αφής με οπίσθιο φωτισμό (ομιλίας, κλειδαριάς) και τέσσερα πλήκτρα συντόμευσης για επιπρόσθετες λειτουργίες (κάμερες, ενδοεπικοινωνίες, αυτοματισμοί, κλπ.).
Έχει δυνατότητα εγκατάστασης μέχρι και 7 παράλληλων συσκευών στο ίδιο διαμέρισμα καθώς επίσης αθόρυβης λειτουργίας.
Είναι δυνατή η ρύθμιση της διάρκειας, της έντασης και της μελωδίας κλήσης καθώς επίσης και της έντασης της ομιλίας του επισκέπτη.
Η οθόνη SETTE  είναι διαθέσιμη για ψηφιακά συστήματα.
Με την δημιουργία του myLogic μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι η οικιακή επικοινωνία μπαίνει στην εποχή του οικιακού αυτοματισμού.
H καρδιά της νέας πρωτοποριακής σειράς myLogic είναι η θυροτηλεόρασή της, σχεδιασμένη από τον Nico Smeenk. Είναι μια κομψή και με μεγάλη ακρίβεια οθόνη αφής LCD TFT 4.3” και 16:9. Κομψός σχεδιασμός που αναβαθμίζει την εσωτερική διακόσμηση του χώρου σας, με εργονομία στην χρήση μέσω εύχρηστων εικονιδίων και περιβάλλον χρήστη με ευχάριστα γραφήματα. Εύκολο στην εγκατάσταση, απλό στην χρήση.
Από τη θέρμανση/ψύξη, τον έλεγχο της πρόσβασης, το σύστημα ύδρευσης και τα ρολά, όλα διαχειρίζονται από τη θυροτηλεόραση myLogic. Απλά ακουμπήστε την οθόνη με το δάκτυλό σας ή το ειδικό μολύβι ή πατήστε τα 4 πλήκτρα λειτουργίας και τα προσωπικά προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί από τον χρήστη θα ενεργοποιήσουν τις συνδεδεμένες συσκευές.
Με το myLogic η ενδοεπικοινωνία γίνεται ακόμη πιο εύκολη στο εσωτερικό της κατοικίας. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα θυροτηλεόρασης, προσφέρει εσωτερική επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων, καταγραφή μη απαντηθέντων κλήσεων με λήψη φωτογραφίας μέσω της κάμερας και πολλές άλλες λειτουργίες.
Το myLogic προσφέρεται με υποδοχή για κάρτα μνήμης (microSD) προκειμένου ο χρήστης να μπορέσει να εισάγει φωτογραφίες ώστε όταν η συσκευή είναι σε αναμονή να λειτουργεί ως φωτογραφικό άλμπουμ (photo frame).
Στην απλή της έκδοση η myLogic δεν έχει οθόνη αφής, αλλά η χρήση της γίνεται με 4 πλήκτρα που με την βοήθεια του μενού OSD κάνει την λειτουργία της πολύ ευέλικτη και απλή.

Ψηφιακές συσκευές

Αναλογικές συσκευές

Χαρακτηρισμένη από υπερσύγχρονη σχεδίαση, η ECHOS είναι η πιο πρωτοποριακή σειρά  FARFISA videointercom. Η αισθητικά ευχάριστη δομή, τέλεια εναρμονισμένη με τις νέες τάσεις της εσωτερικής αρχιτεκτονικής, προσφέρει τα πιο περιζήτητα λειτουργικά χαρακτηριστικά.
Το Echos έχει αναπτυχθεί σε έγχρωμη έκδοση, με οθόνη LCD 3,5 “που μπορεί να ρυθμιστεί στον οριζόντιο άξονα για να αντισταθμίσει τις αντανακλάσεις και να εξασφαλίσει σωστή όραση για τον χρήστη.
Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί σε λειτουργία ανοιχτής ακρόασης. Διαθέτει διαισθητικά κουμπιά λειτουργίας για απελευθέρωση ανοίγματος πόρτας, αυτόματη ενεργοποίηση κάμερας, απενεργοποίηση του ήχου κουδουνισμού (με LED για ένδειξη κατάστασης), ρύθμιση της έντασης ήχου και της φωτεινότητας της εικόνας, ενδοεπικοινωνία, αν υπάρχει, και μερικά πρόσθετα χαρακτηριστικά.
Το Echos έχει σχεδιαστεί για τις πιο απαιτητικές τεχνολογίες, ξεκινώντας από το ψηφιακό σύστημα DUO System, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των συμβατικών εγκαταστάσεων καλωδίωσης.

Ψηφιακές συσκευές

Θυροτηλέφωνα

PT510W
H κλασική επιλογή
Το θυροτηλέφωνο PT510W είναι πάντα μια καλή λύση για οποιαδήποτε αισθητική  απαίτηση, λόγω της κλασικής γραμμής  του. Έχει την δυνατότητα σύνδεσης τόσο σε συστήματα με ηλεκτρονική κλήση (4+1), όσο και με συστήματα με αναλογική κλήση (βομβητή).
Είναι το κατάλληλο προϊόν για αντικατάσταση οποιουδήποτε θυροτηλεφώνου ανεξάρτητα κατασκευαστή.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο παρακάτω λινκ.

Ψηφιακό Κιτ PLUGGY

Τα βασικά Χαρακτηριστικά του είναι:  
  • Από 1 μέχρι 4 κλήσεις
  • Μπουτονιέρα ALBA
  • Οθόνη  7΄΄ με γραφικό περιβάλλον
  • Δυνατότητα για άνοιγμα 2ης πόρτας
  • Ενδοεπικοινωνία
  • Μέχρι 4 οθόνες στην ίδια κλήση
  • Ρύθμισή έντασης, διάρκειας και ήχου κλήσης