Επιστροφή στο πάνω μέρος
imgloader
Search Popup Default
Mobile X
Mobile X

Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Υποδομών

Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Υποδομών

Συνολική λύση για τις δημοτικές υποδομές

Η GEYER προσφέρει στους Δήμους λύσεις για την συνολική αναβάθμιση των υποδομών τους. Οι ολοκληρωμένες λύσεις που σχεδιάζονται, υλοποιούνται και μπορούν να χρηματοδοτηθούν συνολικά απο την εταιρία, περιλαμβάνουν:

 • Έξυπνη Διαχείριση Σχολείων και Δημοτικών Κτηρίων
 • Φωτισμό Τεχνολογίας LED
  • Σχολείων και Γραφείων
  • Αθλητικών Εγκαταστάσεων
  • Δρόμων και Πάρκων
 • Έλεγχο Πρόσβασης
 • Φωτοβολταϊκά Πάρκα
 • Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων
 • Αντλίες Θερμότητος για Δημοτικές Εγκαταστάσεις

Σχολεία

Η ανάγκη για ασφάλεια και έλεγχο των ενεργειακών καταναλώσεων στις σχολικές δομές, οδήγησε την GEYER στην ανάπτυξη συνολικής λύσης για κάθε σχολική μονάδα.

Σε 5 πιλοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων υλοποιήθηκε σύστημα ελέγχου και χειρισμού του φωτισμού και όλων των ηλεκτρικών συσκευών και υπολογιστών απο απόσταση.

Η επέκταση του συστήματος προβλέπει τον έλεγχο της συντήρησης των κλιματιστικών, του καυστήρα και του λοιπού εξοπλισμού του σχολείου καθώς επίσης και και την ρύθμιση της θερμοκρασίας των αιθουσών.

Περαιτέρω προβλέπεται ο έλεγχος της στάθμης του πετρελαίου, της ποιότητας του αέρα και η εποπτεία των εξωτερικών χώρων απο απόσταση.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του συστήματος είναι η διαχείριση πολλών και διαφορετικών σχολείων ενός οργανισμού σε κοινή πλατφόρμα.

Η Έξυπνη Διαχείριση Σχολείων προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και εγκαταστάσεων και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στα προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Υποδομών.

Δημοτικά Κτήρια

Η GEYER παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις Διαχείρισης σε Δημόσια και Δημοτικά Κτήρια, καλύπτοντας ευρύ φάσμα των αναγκών τους.

Ένα σύστημα αυτοματισμού εκτός της εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να φθάσει και το 30 % της συνολικής κατανάλωσης, δημιουργεί υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας για τους εργαζομένους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω προκλιματισμού των γραφείων και του συνεχούς ελέγχου της θερμοκρασίας όλων των χώρων, της αυτόματης ρύθμισης σε περίπτωση υψηλής ή χαμηλής θερμοκρασίας και της παύσης λειτουργείας των κλιματιστικών σε χρόνους μη λειτουργείας της δημοτικής δομής. Το σύστημα ελέγχει επίσης την ποιότητα του φωτισμού ανά χώρο και ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί αυτόματα τα φωτιστικά σώματα. Τέλος αναλαμβάνει την ενημέρωση του συντηρητή για οποιαδήποτε είδους βλάβη στο κτήριο.

Η νέα γενιά κτηρίων σχεδιάζεται από την GEYER, με κύριο γνώμονα το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Τόσο για τις μεγάλες επαγγελματικές μονάδες, όσο και για τα δημόσια κτήρια έχει τεθεί σαν πρώτη προτεραιότητα η καταμέτρηση και στην συνέχεια ο περιορισμός των ενεργειακών καταναλώσεων των κτηρίων, η εύκολη εφαρμογή των εντολών από τους χρήστες και ο άμεσος εντοπισμός σφαλμάτων σε περιπτώσεις βλαβών.

Η Έξυπνη Διαχείριση Κτηρίων της GEYER καλύπτει την εποπτεία και τον έλεγχο όλων των δημοτικών κτηρίων, όπως τους Ξενώνες, τα Γηροκομεία, τις Εστίες, τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους, τις Αθλητικές Λέσχες και τα Τουριστικά Καταλύματα.

Σχολεία & Γραφεία

Στην GEYER παρέχουμε λύσεις φωτισμού σε όλων των ειδών τις εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα σε Σχολεία, Γραφεία και χώρους εργασίας.

Για τις εφαρμογές αυτές, τα φωτιστικά της GEYER καλύπτουν όλες τις υψηλές απαιτήσεις ποιότητας και αισθητικής. Πρωτίστως αποδίδουν κατάλληλο δείκτη θάμβωσης (UGR<19) για αίσθηση ξεκούρασης και διάθεσης. Επίσης προσφέρουν χαμηλό επίπεδο τρεμοπαίγματος (flickering<8%) και υψηλό βαθμό απόδοσης >130 Lumen/ Watt για μεγάλη εξοικονόμησης ενέργειας. Ολα τα φωτιστικά του είδους είναι Κατηγορίας ΙΙ (ασφάλεια λειτουργίας).

Τέλος συνοδεύονται απο τα κατάλληλα tests Φωτοβιολογικής Ασφάλειας και τα Πιστοποιητικά EMS, LVD, CE, και ENEC για υψηλά πρότυπα κατασκευής και ασφάλειας. Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο φωτισμός των Σχολείων και των χώρων εργασίας πρέπει να επανασχεδιαστεί βάση φωτομετρικών μελετών σχετικά με το επίπεδο φωτισμού, το χρώμα, την ομοιομοργία, τον δείκτη θάμβωσης κλπ.

Το Τμήμα φωτοτεχνικών μελετών της GEYER, αναλαμβάνει για όλες τις εφαρμογές φωτισμού σε Σχολεία, Γραφεία και χώρους εργασίας τον φωτοτεχνικό σχεδιασμό του έργου δωρεάν.

Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Η εταιρία GEYER μελέτησε και δημιούργησε μια σειρά από εξειδικευμένα προϊόντα φωτισμού αθλητικών εγκαταστάσεων, που είναι ικανά να καλύψουν ακόμα και τις ποιο απαιτητικές εφαρμογές.

Με τα προϊόντα αυτά σχεδίασε και υλοποίησε πλήθος έργων όπως, γήπεδα τένις, στάδια ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια γήπεδα ποδοσφαίρου.

Τα προϊόντα της GEYER χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ποιότητα κατασκευής τους και καλύπτονται με πενταετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

Ο σχεδιασμός τους, η συνεχής μελέτη και αναβάθμισή τους, εξασφαλίζει κορυφαίες φωτιστικές αποδόσεις, μέγιστη οικονομία για το χρήστη και εξαιρετική ποιότητα φωτισμού.

Τα προϊόντα GEYER παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις όχι μόνο για την αρένα, αλλά για οποιαδήποτε απαίτηση προκύψει στον τομέα του φωτισμού μιας αθλητικής εγκατάστασης, υποστηρίζοντας το έργο από το στάδιο της αρχικής μελέτης έως και τον έλεγχο της ορθής τοποθέτησης και χρήσης των προϊόντων.

Δημοτικός Φωτισμός

Ο φωτισμός των δρόμων και συνολικά των Δημόσιων χώρων είναι εξαιρετικής σημασίας υποδομή για την σύγχρονη, άνετη και ασφαλή λειτουργία μιας πόλης.

Η εταιρία GEYER εξέλιξε για τον Δημοτικό Φωτισμό μια σειρά φωτιστικών σωμάτων για την αντικατάσταση των παραδοσιακών λαμπτήρων που προσφέρουν LED τελευταίας τεχνολογίας που μπορούν να φτάσουν σε απόδοση μέχρι και 180lm/W, μεγάλη ποικιλία φακών για την κάλυψη των αναγκών δρόμων με διαφορετικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, περισσότερα από 10 χρόνια ζωής των φωτιστικών και σχεδόν μηδενικά έξοδα συντήρησης, αναμονές για μελλοντική μετατροπή των φωτιστικών σε σημεία έξυπνης πόλης με την απλή προσθήκη ενός ελεγκτή.

Τα φωτιστικά της GEYER για τον Οδοφωτισμό, επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας άνω του 75% και η εγκατάσταση γίνεται μόνο μετά απο Μελέτες Φωτισμού.

Τα διαφορετικά είδη κατανομής φωτισμού τα καθιστούν ιδανικά για χρήση σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αστικές οδούς, κατοικημένες και βιομηχανικές περιοχές και χώρους στάθμευσης.

Τα Φωτιστικά Πλατείας και Πάρκου – Κήπου συνδυάζουν αρμονικά την καλαίσθητη σχεδίαση με την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία στον χώρο των LED. Με παραδοσιακό και μοντέρνο design, σχεδιασμένα να αντέχουν στις πιο απαιτητικές συνθήκες, αποτελούν την ιδανική λύση για εγκατάσταση σε πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμια και μαρίνες.

Η GEYER προσφέρει την δυνατότητα της καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης του Δήμου, της ολοκληρωμένης Μελέτης επανασχεδιασμού και ολικής αναβάθμισης του οδοφωτισμού της πόλης και την πλήρη χρηματοδότηση για την υλοποίησή του έργου.

Έλεγχος Πρόσβασης

To ψηφιακό Σύστημα της GEYER, αποτελεί την ιδανική λύση για τον Έλεγχο Πρόσβασης σε ιδιωτικές και δημόσιες εγκαταστάσεις.

Έχει την δυνατότητα κάλυψης μεγάλου αριθμού εξωτερικών και εσωτερικών σταθμών (μπουτονιέρες – οθόνες – θυροτηλέφωνα) ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις.

Επίσης διαθέτει πύλη IP, που προσφέρει απομακρυσμένη διαχείριση του Συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό το Σύστημα επιτρέπει να πραγματοποιούνται κλήσεις από την μπουτονιέρα και ο χρήστης να απαντήσει, να λάβει την εικόνα του επισκέπτη σε πραγματικό χρόνο, να αρχίσει την συνομιλία, να ανοίξει την πόρτα, ακόμη και από απομακρυσμένες τοποθεσίες μέσω κινητού ή σταθερού τηλεφώνου (VOIP).

Δίνει επίσης την δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικές κάμερες, με σταθερή τηλεφωνία και με διάφορους αυτοματισμούς (ρελέ εντολών). Το Σύστημα τέλος δίνει την δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας, μέσω μόνο μιας εξωτερικής μονάδας (μπουτονιέρα), ενός τροφοδοτικού και μίας κάρτας SIM.

Έχει εφαρμογές σε Εθνικές οδούς, Camping, Λιμάνια, Δασικές περιοχές, Φαρμακεία, Ιατρεία και Κλινικές, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, Γραφεία, Parking, Αρχαιολογικούς χώρους, Τουριστικά σημεία πληροφοριών, κλπ.

Pillars για Λιμάνια & Camping

Τα Pillars για Λιμάνια και Camping, παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό σε χρήστες, με βάση την προπληρωμή που έχουν κάνει στον διαχειριστή του συστήματος.

Η χρέωση γίνεται συνήθως με χρήση κάρτας πολλαπλών χρήσεων, μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή μάρκες ή κέρματα.

Τα πλαστικά Pillars είναι κατασκευασμένα απο ανθεκτικό πολυαιθυλένιο ή ABS, για ιδιαίτερη προστασία από την διάβρωση και την υπεριώδη ακτινοβολία.

Έχουν μοντέρνα σχεδίαση για υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα, και φωτισμό τεχνολογίας LED.

Τα Μεταλλικά Pillars είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, μοντέρνας σχεδίασης και χρωματισμός με ειδική ηλεκτροστατική βαφή, για προστασία από την διάβρωση και την υπεριώδη ακτινοβολία. Και στα δύο είδη μπορεί να γίνει ελεύθερη επιλογή αριθμού μονοφασικών και τριφασικών πριζών από 16Α έως 250Α και παροχών νερού 1/2, 3/4, ή 1.

Οι κάρτες πολλαπλών χρήσεων διαθέτουν ενσωματωμένο ηλεκτρονικό στοιχείο επαφής, το οποίο όταν έρθει σε επαφή με τον καρτοαναγνώστη ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί αυτόματα την παροχή ρεύματος ή νερού ανάλογα με την επιλογή του χρήστη.

Με την ολοκλήρωση της χρήσης, ο χρήστης μπορεί να πάρει πίσω το υπολειπόμενο ποσό ή να πιστώσει την κάρτα του με επιθυμητό ποσό.

Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Η σύμπραξη μεταξύ GEYER και ABL Germany, από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη, δίνει την δυνατότητα στην ελληνική αγορά να εγκατασταθούν σταθμοί που θα συμβάλουν στην προστασία, την συντήρηση και την μακροχρόνια και ορθή λειτουργία του ηλεκτρικού οχήματος κάθε χρήστη.

Η GEYER προσφέρει σταθμούς φόρτισης για μονοφασικό και τριφασικό δίκτυο καθώς και ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος.

Οι φορτιστές καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις ιδιωτικών και επαγγελματικών χρήσεων και είναι ιδανικοί για δημόσιες εγκαταστάσεις. Το εξελιγμένο λογισμικό τους, επιτρέπει την δημιουργία τοπικού δικτύου (master/slave) και δίνει την δυνατότητα διαφορετικών χρεώσεων σε διάφορες κατηγορίες χρηστών (δημοτικών υπαλλήλων, ιδιωτών, κλπ.).

Με προτεραιότητα τo τρίπτυχο ασφαλείας “χρήστης – όχημα – εγκατάσταση”, την άνετη λειτουργία των φορτιστών και τον περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, οι μηχανικοί της GEYER eMobility σχεδιάζουν τεχνολογικά προηγμένους σταθμούς φόρτισης για την κάλυψη των αναγκών οποιασδήποτε εγκατάστασης.

Οι φορτιστές της εταιρίας έχουν εγκατασταθεί σε χιλιάδες εφαρμογές στην Ευρώπη, σε όλες τις Βόρειες Χώρες και στις πόλεις Μόναχο και Νυρεμβέργη.

Φωτοβολταϊκά Πάρκα & Net Μetering

Στη GEYER σας υποστηρίζουμε σε όλες τις φάσεις ενός Φωτοβολταικού πάρκου: Από την επιλογή του γηπέδου, την αδειοδότηση και την κατασκευή του έργου έως και την χρηματοδότηδη της εγκατάστασης.

Η εταιρία αξιολογεί τις ανάγκες του έργου και προτείνει τον οικονομοτεχνικά σωστό συνδυασμό εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την αποδοτική λειτουργία ενός πάρκου.

Η εταιρία υλοποιεί επίσης έργα Net Metering σε Δημόσια Κτίρια και γήπεδα, προτείνοντας υψηλών απαιτήσεων εξοπλισμό με δεδομένο, ότι αποτελεί επίσημο κανάλι διανομής κορυφαίων οίκων του εξωτερικού.

Με το καθεστώς του Net Metering (Ενεργειακού Συμψηφισμού), ο παραγωγός μπορεί, είτε να συμψηφίσει την παραγόμενη από το Φ/Β ενέργεια, είτε να την χρησιμοποιήσει για ιδιοκατανάλωση. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα συνεπώς, ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, προσφέρουν δωρεάν ενέργεια σε ένα κτήριο, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των καταναλώσεών του που απαιτούνται για την λειτουργία του.

Με δεδομένο ότι συγκεκριμένες ιδιοκαταναλώσεις, όπως η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή η κατανάλωση της αντλίας θερμότητας μπορούν να δημιουργούν συνθήκες ταυτοχρονισμού της παραγωγής και της κατανάλωσης ενέργειας, το όφελος την συνδυαστική χρήση του συστήματος Νet Metering, της ηλεκτροκίνησης και των αντλιών θερμότητας είναι εξαιρετικά υψηλό.

Η GEYER, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι οποίες σε συνδυασμό με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ή/και αντλιών θερμότητας αποτελούν την ιδανική λύση εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε χρήστη.

Αντλίες Θερμότητας

Οι Αντλίες Θερμότητας είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα για θέρμανση και ψύξη ιδιωτικών και δημοσίων χώρων. Μπορούν να εγκατασταθούν σε νέα ή υφιστάμενα κτήρια και να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα, σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού καθώς και με σώματα Fan Coils.

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας inverter, επέτρεψε την κατασκευή αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης και μικρού μεγέθους σε χαμηλό κόστος παραγωγής.

Παράλληλα η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των καυσίμων που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη θέρμανση κατοικιών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λπ.) σε συνδυασμό με το διαρκώς μειούμενο κόστος κτήσης των αντλιών θερμότητας, καθιστά τις αντλίες θερμότητας πλέον μια συμφέρουσα επιλογή για τη θέρμανση του σύγχρονου κτηρίου.

Οι αντλίες θερμότητας, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού για εφαρμογές σε μονοκατοικίες, μικρά και μεσαία κτήρια καθώς και ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο συνδυασμός αντλιών θερμότητας με εφαρμογές Net Metering για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος – οικονομικά και οικολογικά – για την κάλυψη των αναγκών για θέρμανση και ψύξη.

H GEYER με βάση στρατηγική συνεργασία με την SAMSUNG, έχει υλοποιήσει δεκάδες εφαρμογές που συνδυάζουν την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και Φωτοβολταϊκών Net Μetering σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.

Η επιπλέον εφαρμογή ‘Έξυπνων Τεχνολογιών” στις εγκαταστάσεις αυτές, μπορούν να εκμηδενίσουν το κόστος θέρμανσης και ψύξης ακόμη και στα πιο ενεργειακά απαιτητικά κτήρια.

Αριθμός Αποτελεσμάτων

0

imgloader